×
 
 
 
DLE ORIGINÁLNÍ RECEPTURY VYROBENÉ S LÁSKOU
 

Když jsem čtvrtým rokem studoval práva, poprvé jsem se setkal se světem meditací, a to mi otevřelo oči. Tehdy mi najednou začalo docházet spoustu věcí a tehdy pro mě také začalo hledání práce, která by mě bavila a naplňovala. Uvědomil jsem si, že se nechci živit jako právník.

Školu jsem sice dodělal, ale postupně jsem začal hledat práci, která by byla podle mých představ. Zkusil jsem toho hodně, ale stále to nebylo ono :)

Hummus jsem poprvé ochutnal, když jsem na svých cestách prvně navštívil Blízký východ, konkrétně Izrael. Jednalo se o takovou malou restauraci v muslimské čtvrti Jeruzaléma. První sousto a hned jsem si ho zamiloval, láska na první ochutnání. Hummusu jsem doslova propadl, jedl jsem ho k snídani, obědu, svačině i k večeři a noční útoky na ledničku také vždy odskákal Hummus.

Po návratu do ČR jsem se pak všemožně snažil Hummus někde sehnat, ale mé úsilí bylo povětšinou neúspěšné, a když už se mi náhodou podařilo něco, co zde bylo jako Hummus označováno a prodáváno, sehnat, tak “ta věc” chutnala všelijak, ale rozhodně nikdy ne jako skutečný Hummus, jaký jsem jedl v Izraeli.

Moji přátelé z Izraele o mé vášni dobře věděli a vždy, když jeli do Čech, dovezli mi Hummusu poměrně velkou zásobu. Jednou se ovšem stalo, že na můj netrpělivě očekávaný příděl dostali zálusk celníci a mně zbylo pouze zklamání. Nakonec jsme vyrazili s přáteli společně na nákup a Hummus jsme si uvařili doma sami. A právě tehdy mě napadlo, že bych mohl tuto pochoutku začít sám vyrábět, což od té doby také dělám.

Má filosofie je zcela jednoduchá: Hummus vyrábím z těch nejkvalitnějších surovin, jaké lze dostat. Cizrna je ručně tříděna, každou jednotlivou várku vždy sám testuji a kontroluji a osobně se také účastním i ochutnávek v obchodech.

Díky tomu všemu vím, že když před Vás dnes položím krabičku mnou vyrobeného Hummusu, dostanete to nejlepší, co Vám jen mohu nabídnout.

Váš Štěpán